PROJECTEN ORGANISEREN

Om je projecten, ruw materiaal, exports enz. op een overzichtelijke manier te bewaren is het handig om ze in verschillende folders te bewaren. Dan weet je in één oogopslag waar wat staat. Nu kan je elke keer handmatig folders maken, maar dat is een omslachtig en tijdrovend werkje. Daarnaast kan de structuur van ieder project weer anders zijn waardoor folders op een andere plek staan of zelfs anders heten. Het snel vinden van je bestand wordt dan lastig.
Ik heb een aantal jaren geleden Post Haste ontdekt. Dit gratis programma is van Digital Rebellion. Met Post Haste kan je per project een vaste folder structuur aanmaken. Daarin kan je ook al een template project aanmaken van Premiere en After Effects. Bij FCPX kan je een template Library aanmaken. Je kan zelfs een template structuur maken van je montage project waardoor al je projecten op dezelfde manier opgebouwd zijn. Je kan gebruik maken van de bestaande templates in Post Haste maar je kan ze zelf ook aanmaken. Ik heb zelf een apart folderstructuur voor projecten die ik monteer in Premiere, FCPX, AVID en Davinci Resolve.
https://www.digitalrebellion.com/posthaste/