AUDIO TRACK INFORMATION IN AVID

In de meeste NLE’s is het tegenwoordig mogelijk om de metadata uit te lezen van een multitrack file (polywav). Zo kan je zien als de geluidstechnicus zijn administratie heeft bijgehouden wie of wat er is opgenomen op welk spoor of kanaal. Handig als je veel sporen gebruikt en het overzicht wilt behouden. Helaas is het nog niet mogelijk om met de huidige versie van AVID Mediacomposer (2019.12) deze informatie zichtbaar te maken in een tijdlijn. In je bin kan je wel de trackinformatie uitlezen maar dat werkt niet handig.
Een handige tool die je kan helpen is BWFWAVrename. Het is een gratis programma voor Windows en Mac OS die je polywav uitsplitst naar losse audiofiles. Laad die files vervolgens in AVID, zet je ‘clip text’ in de tijdlijn op ‘Media File Names’. Je hebt een duidelijk overzicht wie en wat op welk spoor zit. Voordeel is ook dat het track-nummer behouden blijft. Dus neem je een clip op met spoor 1, 3 en 5, dan zie die in je source monitor ook op spoor 1,3 en 5 staan. Zou je de multitrack niet splitsen dan denkt je AVID dat je hebt opgenomen op spoor 1,2 en 3. Wat erg verwarrend kan zijn, opnames lijken daardoor voor spoor te wisselen.
Je kan het programma downloaden op https://lextv.uk/bwfwavrename/